Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetIstraga o Talacima: Tragična Sudbina Držanih u Uskoj Tunnelu

Istraga o Talacima: Tragična Sudbina Držanih u Uskoj Tunnelu

Detalji Istrage od Izraelske Vojske

Izraelska vojska, putem glasnogovornika Daniela Hagari, pružila je nove informacije o talacima koje je zadržavao Hamas. Tokom sastanka sa porodicama talaca, naglašene su teške okolnosti u kojima su bili držani.

Procjene o Ubistvima Talaca

Prema izjavama, smatra se da su talaci ubijeni prije desetak dana, dan ili dva prije nego što je IDF pristupio tunelu. Hagari je istakao da se nekoliko njih borilo protiv pripadnika Hamasa koji su ih napali.

Uslovi U Tunnelu

Istraga je pokazala da je šestero talaca bilo zadržano u malom i uskom tunelu. Ovi uslovi su nastavili pogoršavati njihovo zdravlje. Nisu imali ventilaciju, a način na koji su mogli disati bio je izuzetno težak.

Nedostatak Osnovnih Potreba

U tunelu nije bilo ni toaleta ni tuševa, što je dodatno otežavalo njihov boravak. Taoci su se prali s vodom iz flaša koje su koristili i za piće. Pronađene su i proteinske čokoladice, no hrane je bilo izuzetno malo.

Težak Teret Preživljavanja

Jedan od talaca je imao samo 36 kilograma, što ukazuje na ozbiljnost njihove situacije. Porodice talaca su, prema riječima jednog člana, učinile sve da prežive u ovim nemogućim uslovima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -