Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometModrić slavi 39. rođendan pobjedničkim golom za Hrvatsku

Modrić slavi 39. rođendan pobjedničkim golom za Hrvatsku

Luka Modrić oduševio svijet nogometa

Hrvatski vezista Luka Modrić postigao je spektakularan gol u 52. minuti utakmice, čime je dodatno naglasio svoj izvanredan talent. Ovaj pogodak, koji je ujedno bio i rođendanski poklon, postignut je iz slobodnog udarca sa 17 metara.

Izjava selektora Zlatka Dalića

Nakon utakmice, selektor reprezentacije Hrvatske, Zlatko Dalić, podijelio je sa svima kako su Modrića dočekali njegovi saigrači. “Sam je sebi čestitao rođendan golom, a momci su mu čestitali pobjedom. Kako je odigrao… kao da mu je 25!”, izjavio je Dalić. Trener je dodao i kako je važno što je Modrić ostao dio tima i da pred njim stoji velika budućnost.

Važnost pobjede za hrvatsku reprezentaciju

Selektor Dalić nije krio koliko ova pobjeda znači za ekipu. “Igrali smo jako dobro svih 90 minuta. Ovo je velika pobjeda koja nam puno znači,” rekao je. Osim Modrića, Dalić je pohvalio i ostale igrače za njihovu predanost i trudu tokom cijele utakmice.

Tim izgledao moćno i kompaktno

Dalić je istaknuo da su njegovi igrači kontrolirali igru od prve do posljednje minute. “Igrali smo moćno, čvrsto i kompaktno. Osim jedne prilike, kojoj je vjerovatno prethodio faul na Gvardiolu, ništa nismo dopustili protivniku,” zaključio je Dalić.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -