Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetIstražna izvješća IDF-a: Tragična sudbina talaca u Gazi

Istražna izvješća IDF-a: Tragična sudbina talaca u Gazi

Rezultati istrage ubistva talaca

Izraelske odbrane snage (IDF) objavile su rezultate istrage vezane uz ubistvo šest talaca u Gazi. Prema informacijama, ova tragedija se odigrala prije desetak dana, neposredno prije nego što je IDF mogao intervenisati.

Osveta Hamasa i borba talaca

Glasnogovornik IDF-a, Daniel Hagari, izjavio je kako vjeruju da su talaci ubijeni nakon borbe s pripadnicima Hamasa. Forenzička ispitivanja sugeriraju da su se četiri talaca borila da zaštite svoje sugrađane, žene Eden i Karmel, koje je Hamas zarobio.

Teški uvjeti života u tunelu

Prema izvještaju, talaci su bili zatvoreni u malom, uskom tunelu bez ventilacije. U takvim uvjetima teško su mogli disati. U tunelu nije bilo toaleta ni tuševa, što je dodatno pogoršalo njihove već teške uvjete.

Samo minimalne zalihe hrane

Najzabrinjavajuće je da su talaci imali vrlo malo hrane. Pronađene su proteinske čokoladice, a jedan od njih je imao samo 36 kilograma težine. Član porodice jedne od žrtava opisuje njihovu borbu za preživljavanje u izuzetno nemogućim okolnostima.

Pronađena tijela i uzroci smrti

Tijela žrtava pronađena su u noći između 31. avgusta i 1. septembra. Izvještaji navode da su ubijeni sa više metaka iz velike blizine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -