Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometKosovo poraženo od Rumunije, selektor Foda suspendovao trojicu igrača

Kosovo poraženo od Rumunije, selektor Foda suspendovao trojicu igrača

Poraz u prvom kolu Lige nacija

Kosovo je u teškom prvom kolu Lige nacija doživjelo poraz od Rumunije rezultatom 3:0. Utakmica je odigrana na stadionu Fadil Vokrri, a rezultat je razočarao navijače i stručni štab.

Suspendovani igrači

Uoči nadolazeće utakmice protiv Kipra, selektor Franco Foda donio je tešku odluku. Arijanet Murić, Florent Muslija i Edon Zhegrova suspendovani su zbog kršenja disciplinskih pravila.

Ova odluka je rezultat zajedničke evaluacije Fode i Nacionalnog saveza. Oni su istaknuli ozbiljnost situacije, naglašavajući da će Savez odlučiti o daljim mjerama prema suspendovanim igračima.

Zamjena za utakmicu protiv Kipra

Umjesto suspendovanih igrača, reprezentaciji se pridružuje golman Drite Faton Maloku. Kosovo će se suočiti s Kiprom u ponedjeljak, a Foda će morati prilagoditi strategiju bez ključnih igrača.

Murić i Zhegrova bili su starteri protiv Rumunije, dok je Muslija nastupio u drugom dijelu. Njihova odsutnost može uticati na igru reprezentacije.

Reakcije navijača

Nakon posljednjeg zvižduka sudije, igrači Ipswicha, Freiburga i Lillea su izviždani od strane razočaranih navijača. Ovaj ishod dodatno naglašava potrebu za disciplinom unutar tima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -