Petak, 20 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TVNikol Kidman na Venecijanskom filmskom festivalu: Suočena s gubitkom majke

Nikol Kidman na Venecijanskom filmskom festivalu: Suočena s gubitkom majke

Nikolina teška odluka na festivalu

Australijska glumica Nikol Kidman nedavno je doživjela emotivnu vijest na Venecijanskom filmskom festivalu. Samo nekoliko sati prije nego što je primila nagradu za najbolju glumicu za ulogu u filmu “Babygirl”, saznala je da joj je majka preminula. Žanel An Kidman preminula je u 83. godini života.

Hitni povratak kući

U trenutku šoka, Nikol je odlučila hitno otputovati kući kako bi bila uz svoju porodicu. Nagradu je umjesto nje preuzela redateljica filma Halina Reijn. Halina je čitala izjavu koju je Nikol pripremila.

Emotivna posveta majci

U izjavi, Kidman je izrazila svoju duboku zahvalnost majci koja ju je oblikovala kao osobu i umjetnicu. “Ova nagrada je za nju”, istakla je Nikol, naglašavajući uticaj koji je njena majka imala na njen život. “Sudar života i umjetnosti je srceparajući”, dodala je.

Nikol o majčinim zdravstvenim problemima

U januaru 2022. godine, u intervjuu za podcast “Fresh Air”, Nikol je pričala o majčinim zdravstvenim problemima. Opisala je Žanel kao “umirujući melem” koji joj je pružao jedinstvenu perspektivu na svijet.

Obtoci saznanja i bliskosti s majkom oblikovali su Nikolino poimanje umjetnosti i života, čime je njena posvećenost porodici još više došla do izražaja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -