Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeShowbizzJoaquin Phoenix otkriva kako je smršavio 24 kilograma za ulogu u "Joker:...

Joaquin Phoenix otkriva kako je smršavio 24 kilograma za ulogu u “Joker: Folie à Deux”

Transformacija za ulogu

Na nedavnom Venecijanskom filmskom festivalu, glumac Joaquin Phoenix predstavio je svoj novi film “Joker: Folie à Deux”, u kojem glumi zajedno s poznatom pjevačicom Lady Gagom. Ova uloga zahtijevala je nevjerovatnu fizičku transformaciju, zbog čega je Phoenix smršavio čak 24 kilograma u kratkom periodu.

Rigorozna dijeta i nadzor ljekara

Joaquin je otkrio da je njegova dijeta bila izuzetno stroga, sa strogim nadzorom ljekara. Fokusirao se na mali unos kalorija i jeo je minimalnu količinu hrane. Prema njegovim riječima, jelovnik je uključivao jabuke, kuhano povrće i zelenu salatu.

Fizička aktivnost i izazovi

Pored dijete, transformacija je podrazumijevala i fizičku aktivnost. Phoenix je istaknuo da su treninge uključivali hodanje stepenicama, što mu je predstavljalo veliki napor. Iako detalji njegovog režima vježbanja nisu potpuno jasni, vjeruje se da je izvodio intenzivne kardio vježbe, umjesto da se povuče u teretanu.

Zaključak

Joaquin Phoenixov trud i disciplina u pripremi za ulogu očito su bili veliki. Njegova predanost profesiji i sposobnost fizičke transformacije ostavlja snažan utisak na gledatelje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -