Petak, 20 Septembra, 2024
HomeMagazinAuto IndustrijaRenault i Dacia predstavljaju budućnost električne mobilnosti na sajmu u Parizu

Renault i Dacia predstavljaju budućnost električne mobilnosti na sajmu u Parizu

Pojava novog Renault 4

Za manje od sedam dana, na sajmu automobila u Parizu, bit će predstavljeno serijsko vozilo Renault 4 pokretano čistom strujom. Ovo vozilo, koje predstavlja modernu verziju klasičnog modela, drugo je električno vozilo u B segmentu, nakon popularnog Renault 5.

Renaultov električni asortiman

Renault planira proširiti svoju ponudu električnih vozila. Sljedeće godine, uključit će i potpuno električni Twingo u segment ispod. Konceptno vozilo, koje će biti izloženo u Parizu, poslužit će kao vizualizacija Renaultove posvećenosti održivoj budućnosti i dekarbonizaciji prometa.

Novi komercijalni modeli

Na štandu Renault Pro+ bit će naglašena održivost kroz konceptno vozilo nove generacije dostavnog kombija. Predstavit će se i novi Renault Master H2-Tech, prototip kombija s pogonom na vodik. Ovaj model nadopunit će postojeći asortiman električnih i vozila sa unutrašnjim sagorijevanjem.

Dacia predstavlja novi SUV

Dacia će na sajmu predstaviti novi model Bigster, prvi SUV u C segmentu. Ovaj model dolazi uz osvježenu ponudu koja uključuje Duster, Spring, Sander i Jogger. Također, bit će izložen trkački prototip Dacia Sandrider, koji će učestvovati na reliju Dakar i Svjetskom prvenstvu u reliju 2025. godine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -