Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetHezbolah pokreće novi napad na Izrael: Ispaljeno više od 50 raketa

Hezbolah pokreće novi napad na Izrael: Ispaljeno više od 50 raketa

Zahtjev za osvetom Hezbolaha

Hezbolah je izvršenjem novih napada na sjever Izraela, pokrenuo seriju raketnih napada. Prema informacijama izraelske vojske, lansirano je više od 50 raketa, prvenstveno na područje Kiryat Shmone.

Pojedinosti o napadima

Napadi su počeli rano jutros, između 1 i 2:30. Hezbolah je tada ispalio 20 raketa. Većina raketa je presretnuta od strane izraelske protivzračne odbrane, no nekoliko ih je uspjelo proći.

Jedna raketa pogodila je stambenu zgradu, dok je druga pala na ulicu, prouzrokujući značajnu štetu. Oko 5:30 uslijedio je novi napad, sa dodatnih 30 ispaljenih raketa iz Libana.

Reakcija Hezbolaha

Prema saopćenju Hezbolaha, ovi napadi predstavljaju odmazdu za izraelski napad na libanski grad Froun, gdje su stradali radnici hitne pomoći. Hezbolah je naglasio da će nastavili s podrškom palestinskom narodu, koji se suočava s cionističkom okupacijom.

Iz Hezbolaha tvrde da su tokom napada pogodili nekoliko važnih lokacija u Izraelu, uključujući bazu na planini Neria i štab 91. divizije izraelske vojske.

Zaključak

Iako nije bilo povrijeđenih, situacija ostaje napeta. Ovi napadi dodatno komplikuju odnose između Izraela i Libana, te ukazuju na opasnost od moguće eskalacije sukoba u regionu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -