Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetUhapšen muškarac koji je priznao ubistvo porodice u Francuskoj

Uhapšen muškarac koji je priznao ubistvo porodice u Francuskoj

Incident u Mormantu

U ranim jutarnjim satima, u Mormantu, u regionu Il-de-Frans, došlo je do dramatičnog incidenta. Policajac koji nije bio na dužnosti svjedočio je napadu. Naoružani muškarac, s nožem u ruci, napao je prolaznika na ulici.

Povrede i hapšenje

Tokom napada, jedan pješak je povrijeđen u ruku, a drugi u vrat, ali se oboje nalaze van životne opasnosti. Policajac je reagovao brzo i uspio je da uhapsi napadača.

Priznanje i psihijatrijska historija

Nakon hapšenja, osumnjičeni je izjavio da je “upravo ubio svoju porodicu”. Tužilac Žan-Mišel Burle naveo je da osumnjičeni nema krivični dosije, ali ima “psihijatrijsku historiju”.

Istraga i porast nasilja

Trenutno je otvorena istraga za ubistvo s predumišljajem, a osumnjičeni je hospitalizovan kako bi se procijenilo njegovo zdravstveno stanje. Ovaj incident dolazi u trenutku kada je feminicid u Francuskoj alarmantno povećan.

Statistika o nasilju

Prema podacima udruženja Voa d-lanfan, u 2023. godini više od 60 djece ubili su njihovi roditelji. U prosjeku, feminicid se dešava svaka tri dana. Ova statistika ukazuje na ozbiljan problem nasilja unutar porodice u Francuskoj.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -