Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetŠefovi MI6 i CIA-e: Zajedno protiv ruskih prijetnji

Šefovi MI6 i CIA-e: Zajedno protiv ruskih prijetnji

Prijetnja stabilnosti u Evropi

Šefovi MI6 i CIA-e, Sir Richard Moore i William Burns, istaknuli su zajednićku borbu protiv ruskih prijetnji. Oni izjavljuju da se Britanija i SAD udružuju protiv “agresije” predsjednika Putina, posebno u kontekstu rata u Ukrajini.

Upozorenje na rat u Ukrajini

U svom prvom zajedničkom članku, Moore i Burns otkrivaju da su znali za predstojeći sukob u Ukrajini. Ovi vođe obavještajnih agencija razmatrali su mogućnost upozoravanja međunarodne zajednice, smatrajući da bi otkrivanje tajni moglo pomoći Kijevu.

Ometanje ruskih akcija

Moore i Burns naglašavaju kako rade na ometanju “bezobzirne kampanje sabotaže” koju provodi Rusija u Evropi. Njihov cilj je očuvanje međunarodnog poretka koji je osigurao mir i prosperitet.

Posebni odnosi Britanije i SAD-a

Oni vjeruju da je uspješna borba protiv ruskih prijetnji moguća samo kroz posebne odnose između Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država.

Održavanje kursa ka podršci Ukrajini

Moore i Burns zaključuju da održavanje čvrstog kursa podrške Ukrajini nikada nije bilo važnije. Ovaj stav postavlja čvrst temelj njihove zajedničke strategije protiv Putina, kojeg označavaju kao prijetnju svjetskom miru.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -