Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTramp najavljuje novu komisiju za smanjenje državnog rasipanja uz podršku Ilona Maska

Tramp najavljuje novu komisiju za smanjenje državnog rasipanja uz podršku Ilona Maska

Tramp i Mask u savezu za reforme

Bivši američki predsjednik Donald Tramp najavio je formiranje nove komisije koja će se fokusirati na smanjenje državnog rasipanja. Ova inicijativa dolazi uz podršku izvršnog direktora Tesle, Ilona Maska, koji je pristao preuzeti vođstvo ovog tijela.

Zadaci komisije

Komisija će sprovoditi detaljnu finansijsku i revizijsku analizu cijele savezne vlade. Tramp je istakao da će prvi zadatak biti razviti plan za potpuno eliminisanje prevare i neprimjerenih isplata u roku od šest mjeseci.

Mnogi izazovi i sukobi interesa

Mask je komentarisao ovu inicijativu na mreži X, rekavši da je to „prijeko potrebno” i izrazio spremnost da pomogne. Međutim, postoji zabrinutost zbog potencijalnih sukoba interesa, s obzirom na Maskove poslovne aktivnosti. Tramp se također pitao kako će Mask moći biti uključen u vladu bez sukoba.

Inspiracija iz Argentine

Tokom rasprave, Tramp je naveo primjer argentinskog predsjednika Havijera Mileia, čija su otpuštanja državnih radnika pobudila veliku pažnju. Tramp tvrdi da Milei „radi zaista sjajno”, te da bi slične reforme mogle biti primjenjive i u SAD-u.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -