Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TVKreatori "South Parka" odlučili da izbjegnu Donalda Trampa u novoj sezoni

Kreatori “South Parka” odlučili da izbjegnu Donalda Trampa u novoj sezoni

Izbjegavanje političkih tema

Kreatori popularne serije “South Park”, Met Stoun i Trej Parker, najavili su da namjeravaju ignorisati Donalda Trampa u 27. sezoni, koja će se emitovati 2025. godine. Ova vijest dolazi iz njihovog intervju sa Vanity Fairom, gdje Stoun ističe da su se umorili od satiričnog obrađivanja Trampovih kontroverzi.

Teškoće sa satirizacijom

Stoun je izjavio da je komplikovano obraditi teme poput Trampa. Navodi da je, u slučaju predsjedničkih izbora, teško održati zabavnu komponentu serije. “Pokušavali smo raditi ‘South Park’ tokom nekoliko izbora, i to je bilo jako težak zadatak,” rekao je Stoun. Unatoč njegovoj važnosti, teme vezane za Trampa preuzimaju previše prostora u njihovim pričama.

Pripreme za novu sezonu

Dijelom zbog želje da se platformama poput Paramount+ omogući više vremena za organizaciju, Stoun i Parker odlučili su odgoditi novu sezonu. Ovaj put, namjerno su odlučili preskočiti izborni ciklus između Trampa i Kamale Haris, potpredsjednice SAD-a.

Različit pristup u odnosu na ranije sezone

U prošlosti, “South Park” je obradio predsjedničku trku 2016. godine, uključujući Trampovu pobjedu. Stoun se prisjetio kako su Stoun i Parker izveli “36-satnu jurnjavu” kako bi uspješno kreirali epizodu nakon Trampovog iznenađujućeg osvajanja. Kroz seriju, Tramp je pružao obilje materijala, ali čini se da su se autori odlučili malo povući.

O seriji “South Park”

“South Park” prati grupu dječaka u Koloradu i često satirično obrađuje razne teme, osvajajući brojne nagrade. Njihov pristup je ponekad kontroverzan, ali uspijevaju zadržati dugogodišnju popularnost kao jedan od najdugovječnijih animiranih serijala.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -