Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometZmajevi večeras u izazovu protiv Nizozemske: Debi Barbareza na klupi

Zmajevi večeras u izazovu protiv Nizozemske: Debi Barbareza na klupi

Debi Sergeja Barbareza u Eindhovenu

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras gostuje Nizozemskoj u Eindhovenu. Ova utakmica označava prvi nastup Sergeja Barbareza kao selektora Zmajeva. Iako je izazov ogroman, Barbarez će imati priliku testirati podmlađeni sastav reprezentacije.

Kadrovskie promjene i povrede

Nažalost, Zmajeve su zahvatile povrede. Sa prvobitnog spiska otpali su Sead Kolašinac i Anel Ahmedhodžić. Najnovija vijest je da zbog viroze ni Haris Hajradinović neće nastupiti. Ovaj ključni igrač izostaje iz tima, a Barbarez ga nije prijavio za večerašnji meč.

Iznenađenje sa Hadžikadunićem

Osim Hajradinovića, večeras neće igrati ni Dennis Hadžikadunić. Ovaj stoper iz HSV-a bio je regularan član ekipe. Njegovo izostajanje je iznenađenje, posebno jer je normalno odrađivao treninge tokom okupljanja.

Očekivanja i planovi za naredne utakmice

Uprkos izazovima, navijači i stručni štab očekuju dobru igru. Vjeruje se da će Barbarez imati pune ruke posla kako bi sastavio konkurentnu ekipu. Svi se nadaju da će Hajradinović biti spreman za utakmicu protiv Mađarske u utorak.

U ovom ključnom meču, Zmajevi se suočavaju sa jednom od najjačih selekcija Evrope. Ove okolnosti daju dodatnu težinu današnjem susretu i povećavaju očekivanja navijača.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -