Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetStanovnici Lavova ožalili ubijene sestre i majku u tragičnom napadu

Stanovnici Lavova ožalili ubijene sestre i majku u tragičnom napadu

Tragedija u Lavovu

Stotine stanovnika Lavova okupilo se u petak kako bi ispratili tri sestre i njihovu majku, žrtve ruskog napada. Napad se dogodio u stambenom području Lavova, licem u lice s ratom koji se dešava stotinama kilometara dalje od fronta.

Žrtve napada

U rezultatu napada dronom i projektilima, u srijedu je stradalo sedam civila, a više od 50 osoba je ranjeno. Užasne vijesti šokirale su lokalnu zajednicu. Među poginulima su Jevhenija Bazilevič, njezine tri kćerke Jarina (21), Darija (18) i Emilija (7).

Oproštaj od voljenih

Na ispraćaju, hor je pjevao dok su ožalošćeni nosili sanduke do crkve. Mnogi su u rukama nosili suncokrete i tradicionalne ukrajinske košulje, odajući počast tragično preminulim ženama.

Stradali otac

Jaroslav Bazilevič, otac i muž, bio je jedini preživjeli iz porodice. Njegova bolna scena ispred otvorenih bijelih sanduka ostavila je mnoge tužne. Njegova bliska prijateljica, Oleksandra Petryuk, izrazila je nevjericu i tugu zbog gubitka.

Rusija negira napad na civile

Rusija se brani, negirajući navode o namjernom gađanju civila, uprkos brojnim civilnim žrtvama tokom invazije. Ruske snage redovno napadaju ciljeve u unutrašnjosti Ukrajine, tvrdeći da ciljaju na sposobnosti zemlje da se vojno brani.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -