Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometUzbudljiva utakmica: Italija preokreće Francusku nakon brzog gola

Uzbudljiva utakmica: Italija preokreće Francusku nakon brzog gola

U uzbudljivoj utakmici na stadionu u Francuskoj, domaći tim nije mogao zadržati prednost koju su stekli brzom golom. Francuska je povela nakon samo 13 sekundi, a strijelac je bio napadač PSG-a, Bradley Barcola.

Brzi početak i uzbuđenje na terenu

Francuska je startala fantastično. Barcola je ukrao loptu u odbrani Italije i lako matirao golmana Gianluigija Donnarummu. Publika je bila oduševljena, a score je brzo postao 1-0 za domaći tim.

Italija se vraća u igru

Unatoč lošem startu, Italija je odgovorila već u 30. minuti. Sandro Tonali je poslao savršen pas do Federica Dimarca, koji je izjednačio rezultat na 1-1. Ovo je bio preokret u igri, a Italija je nastavila sa snažnom igrom.

Preokret u drugom poluvremenu

U drugom poluvremenu Italija je nastavila dominaciju. Već u 51. minuti, Davide Frattesi je postigao gol i doveo svoju reprezentaciju u vodstvo od 2-1. Ovaj preokret bio je rezultat odlične timske igre i brzih akcija.

Nakon ovog meča, Italija je pokazala svoju snagu i odlučnost, dok je Francuska morala da analizira svoje greške. Ova utakmica bila je prava poslastica za navijače.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -