Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetPutin o ofanzivi u Donbasu: Neprijateljske akcije nisu uspjela

Putin o ofanzivi u Donbasu: Neprijateljske akcije nisu uspjela

Neuspješni pokušaji neprijatelja

Na forumu u Vladivostoku, ruski predsjednik Vladimir Putin komentirao je trenutnu situaciju u Ukrajini. Prema njegovim riječima, cilj neprijatelja bio je izazvati nervozu i zabrinutost među ruskim snagama. Međutim, on tvrdi da te strategije nisu urodile plodom.

Stanje na frontu u Donbasu

Donbas, istočna regija Ukrajine, ostaje ključna tačka sukoba između ruske i ukrajinske vojske. Putin je naglasio da ukrajinske snage pokušavaju preusmjeriti njihove trupe kako bi zaustavile rusku ofanzivu. Ukrajinske akcije, uključujući napad 6. augusta na rusku regiju Kursk, iznenadile su ruske vojnike.

Ukrajinske trupe na ruskom teritoriju

Prema izvještajima, ukrajinske trupe su napredovale duboko u teritorij Rusije, preuzimajući kontrolu nad značajnim područjima. One trenutno drže oko 1200 kvadratnih kilometara teritorija. Analitičari smatraju da su ovi trenuci preokrenuli tijek sukoba.

Reakcija Kremlja

Kremlj se trudi prikazati ukrajinski napad kao grešku. Putin tvrdi da je neprijatelj slabljen prebacivanjem svojih jedinica u blizinu granice. Istovremeno, Ukrajina ukazuje na neuspjeh Rusije da zadrži svoje najbolje trupe na ključnim linijama fronta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -