Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportOstali sportoviBh. odbojkaši na putu do zlata: Veliko finale protiv Irana

Bh. odbojkaši na putu do zlata: Veliko finale protiv Irana

Osvojiti zlatnu medalju

Bh. odbojkaška reprezentacija se sprema za finalni susret na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama u Parizu. U tom meču, suočit će se sa najjačim rivalom, reprezentacijom Irana. Ove dvije selekcije već su se susrele u finalu Svjetskog prvenstva u Sarajevu, kada je Iran slavio rezultatom 3:0.

Put do finala

Tokom grupne faze, bh. odbojkaši su ostvarili izvanredne rezultate. Savladali su Egipat sa 3:1, Kazahstan sa 3:2 i Francusku sa 3:0. U polufinalu su bez većih problema pobijedili Njemačku rezultatom 3:0, pokazujući izvanrednu formu.

Očekivanja selektora

Selektor Ifet Mahmutović dao je optimističnu izjavu pred finale. “Ispunili smo dosadašnja očekivanja, iako je bilo izazovno. Iran je favorit, ali su nam poznate njihove slabosti”, rekao je Mahmutović. On je naglasio važnost kvaliteta igre i spremnosti tima za odlučujući susret.

Inspiracija iz plivanja

Pored odbojke, bh. sportisti su inspirisani uspjehom plivača Ismaila Barlova, koji je osvojio srebrnu medalju. Njegov uspjeh dodatno motivira reprezentativce u sjedećoj odbojci da pruže maksimum i osvoje zlatnu medalju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -