Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaHrvatska ulaže 26,5 milijuna eura u unapređenje hitne medicinske službe

Hrvatska ulaže 26,5 milijuna eura u unapređenje hitne medicinske službe

Potpisani ugovori za hitnu medicinsku službu

Hrvatski ministri regionalnog razvoja i zdravstva, Šime Erlić i Vili Beroš, potpisali su dva važna ugovora. Ovi ugovori vrijedni su 26,5 milijuna eura za unapređenje hitne medicinske službe. Ugovori su potpisani u petak u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK).

Prvi ugovor: hitna helikopterska medicinska služba

Prvi potpisani ugovor odnosi se na hitnu helikoptersku medicinsku službu. Vrijednost ovog ugovora iznosi 11,75 milijuna eura. Ova služba se već pokazala kao ključna s 612 provedenih intervencija do sada.

Nabavka novih medicinskih vozila

Drugi ugovor osigurava nabavku 80 potpuno opremljenih cestovnih medicinskih vozila. Ova vozila će biti korištena od strane timova hitne medicinske službe. Vrijednost ovog projekta iznosi 14,7 milijuna eura.

Podrška EU fondova

Sredstva su obezbijeđena iz EU fondova, a provedba projekata traje 30 mjeseci. Cilj je poboljšati kvalitetu zdravstvene usluge u cijeloj zemlji.

Važnost hitne medicinske službe

Vili Beroš naglašava važnost hitne medicinske službe kao prve linije pomoći. Ministar Erlić dodaje kako je zadaća Vlade osigurati jednake prilike za građane u svim dijelovima Hrvatske.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -