Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetRuski milijarder Pavel Durov o kritikama na račun Telegrama

Ruski milijarder Pavel Durov o kritikama na račun Telegrama

Prvo obraćanje javnosti

Ruski milijarder Pavel Durov, osnivač aplikacije Telegram, prvi put se obratio javnosti nakon hapšenja u Francuskoj. Durov, koji ima pasoše Francuske i Ujedinjenih Arapskih Emirata, komentarisao je poteze francuskih vlasti.

Odgovor na kritike

Durov je istakao da su francuske vlasti mogle lako kontaktirati predstavnike Telegrama za Evropsku uniju. “Uobičajena praksa je pokretanje pravne akcije protiv usluge, a ne pribjegavanje zakonima iz prošlosti”, kazao je Durov.

Nepostojanje zloupotreba

Osnivač Telegrama naglasio je da aplikacija nije savršena, ali je odlučno negirao bilo kakvu zloupotrebu povezanu sa platformom. Istakao je da su tvrdnje o Telegramu kao “anarhijskom raju” potpuno netačne.

Aplikacija i zločini

Durov je spomenuo da Telegram svakodnevno uklanja milionske brojeve štetnih postova i kanala. Njegovo hapšenje došlo je usred istrage o ozbiljnim zločinima, uključujući seksualnu zlopotrebu djece i trgovinu drogom.

Situacija nakon hapšenja

Optužen je da je omogućio kriminalne aktivnosti putem aplikacije, ali je izbjegao pritvor uz jamčevinu od 5 miliona eura. Oslobođen je uz uvjet da se dvaput sedmično javlja policiji i da ostane u Francuskoj.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -