Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetSukobi između policije i demonstranata u Tel Avivu: Prosvjednici traže promjene

Sukobi između policije i demonstranata u Tel Avivu: Prosvjednici traže promjene

Napetosti na ulicama Tel Aviva

U Tel Avivu je došlo do novih sukoba između policije i demonstranata. Policijski službenici na konjima potiskuju okupljene kako bi im spriječili pristup glavnoj saobraćajnici. Ovdje se izražava nezadovoljstvo prema vlastima i policijskom nasilju.

Incident s izraelskom zastavom

Prema saznanjima Times of Israel, jedan policajac je oduzeo izraelsku zastavu jednom od demonstranata. Ovaj incident dodatno je podigao pritisak na policiju, koja je već bila pod lupom zbog korištenja prekomjerne sile. Mnogi smatraju da je policija prešla granice kada je riječ o upravljanju protestima.

Protesti protiv ministra Ben Gvira

Demonstranti su se okupili ispred sjedišta izraelskih odbrambenih snaga. Njihova brojnost je dostigla oko 2.000 ljudi. Tokom protesta, čuli su se uzvici protiv ministra nacionalne sigurnosti, Itamara Ben Gvira. “Ben Gvir je terorista”, uzvikivali su okupljeni, jasno izražavajući svoje nezadovoljstvo.

Poziv na prekid vatre

Protestnici su se također zalagali za sporazum o prekidu vatre, ističući da “dogovor koji nije potpisan ubija sve”. Njihove parole reflektiraju napetost i frustraciju koja se nagomilava unutar društva.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -