Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetHunter Biden suočen s optužbama za neplaćanje poreza i zavisnost od droge

Hunter Biden suočen s optužbama za neplaćanje poreza i zavisnost od droge

Optužbe protiv Huntera Bidena

Son predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, Hunter Biden, suočen je s ozbiljnim optužbama. Optužen je da nije platio 1,4 miliona dolara poreza između 2016. i 2019. godine. U isto vrijeme, trošio je novac na drogu, prostitutke i luksuzne predmete.

Početak procesa u Los Angelesu

Proces protiv Huntera Bidena započinje danas na federalnom sudu u Los Angelesu. Ovaj slučaj je važan jer je Hunter postao prvi potomak trenutnog predsjednika protiv kojeg se vodi krivični postupak.

Prethodne optužbe i pravne poteškoće

Hunter je ranije u junu osuđen u Delawareu zbog ilegalne kupovine oružja dok je bio ovisnik o drogama. Na ovu presudu se žalio, ali ona će utjecati na njegov slučaj u Los Angelesu, jer će svaka nova kazna biti veća.

Potencijalne posljedice suđenja

Priznanje krivice moglo bi mu pomoći da izbjegne višesedmično suđenje. Tokom suđenja bi se mogle iznijeti osjetljive pojedinosti o njegovom životu, što bi bilo posebno problematično uoči američkih izbora.

Angažman i poslovne aktivnosti

Tokom suđenja, moglo bi se raspraviti i o njegovom angažmanu u ukrajinskoj plinskoj kompaniji, kao i o poslovima koje je obavljao dok je njegov otac bio potpredsjednik SAD-a.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -