Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaSAD pozivaju na dijalog: Hill o mostu u Kosovskoj Mitrovici i Zajednici...

SAD pozivaju na dijalog: Hill o mostu u Kosovskoj Mitrovici i Zajednici srpskih opština

Stav SAD o dijalogu

Christopher Hill, američki ambasador u Srbiji, naglasio je važnost dijaloga u okviru politike SAD-a. On je istakao potrebu za formiranjem Zajednice srpskih opština i razmatranjem pitanja mosta u Kosovskoj Mitrovici.

Poruka za Srbiju

U izjavi za RTS, Hill je rekao da su Sjedinjene Američke Države bile beskompromisne po pitanju dijaloga. “Bili smo vrlo jasni da oni koji skrenu sa dijaloga rizikuju da skrenu sa naše politike”, pojasnio je Hill.

Naglasak na kontinuitetu dijaloga

Ambasador je pohvalio Srbiju za njen trud u održavanju dijaloga. “Ohrabrio bih je da nastavi sa tim”, rekao je Hill, dodajući da dijalog predstavlja ključ za rješavanje trenutnih problema.

Macronova posjeta Srbiji

U vezi sa nedavnom posjetom predsjednika Francuske, Emanuela Macrona, Hill je opisao posjetu kao “prilično izuzetnu”. Istakao je važnost ovog trenutka u historijskom kontekstu i ohrabrio Srbiju da prepozna svoj napredak.

Zaključak je jasan: SAD podržavaju dijalog kao jedini način za uspješno rješavanje otvorenih pitanja. Ova poruka ostaje ključna za buduće odnose Srbije i međunarodnih partnera.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -