Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportOstali sportoviOdbojkaši BiH u finalu: Pobjeda protiv Njemačke i sudar s Iranom

Odbojkaši BiH u finalu: Pobjeda protiv Njemačke i sudar s Iranom

BiH osigurala finale

Odbojkaši Bosne i Hercegovine ostvarili su značajnu pobjedu jutros protiv Njemačke u polufinalu. U ovom uzbudljivom meču, naši reprezentativci su slavili rezultatom 3:0. Time su osigurali mjesto u finalu i medalju, bez obzira na ishod završnog susreta.

Iran takođe u finalu

Nakon BiH, selekcija Irana također se plasirala u finale. Oni su u polufinalu savladali Egipat rezultatom 3:1. Setovi su bili: 25:14, 25:15, 20:25 i 25:8.

Duel za zlatnu medalju

Sutra u 19:30, BiH i Iran će se suočiti u borbi za titulu olimpijskog šampiona u sjedećoj odbojci. Ove dvije ekipe često odlučuju o zlatu na velikim takmičenjima.

Prijetnja iz Irana

Za našu reprezentaciju poseban izazov predstavlja Morteza Mehrzadselakjani. Ovaj Iranac visine 2,46 metara često je okarakterisan kao drugi najviši čovjek na svijetu. Njegova impresivna visina igra ključnu ulogu u uspjesima Irana na međunarodnoj sceni.

Zanimljiva biografija Morteze

Mehrzadselakjani saznao je za svoju invalidnost nakon što mu je dijagnosticirana akromegalija. Tokom mladosti, pretrpio je tešku saobraćajnu nesreću, što je dovelo do razlike u dužini nogu. Težak je 140 kilograma i njegovo stopalo iznosi nevjerovatnih 39 centimetara.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -