Petak, 20 Septembra, 2024
HomePozitivnoBiznisUniCredit Bank osvojila prestižnu nagradu za transakcijsko bankarstvo

UniCredit Bank osvojila prestižnu nagradu za transakcijsko bankarstvo

Nagrade The Banker: Priznanje za izvrsnost

Nagrade The Banker važan su standard u bankarstvu. Ove godine, nagrade prepoznaju značaj transakcijskog bankarstva i ključne aktere na globalnom nivou. Dvije glavne teme ocjenjivanja su prekogranična plaćanja i digitalizacija bankarskih usluga.

Almir Gredić: Posvećenost klijentima

Almir Gredić, član Uprave UniCredit Bank d.d., istakao je važnost izgradnje dugoročnih odnosa s klijentima. “Ova nagrada simbolizira našu sposobnost prilagodbe poslovanju”, izjavio je. Također, naglasio je važnost inovacija u svijetu plaćanja.

Nove poslovne jedinice i poboljšanja usluga

UniCredit je uspostavio novu jednicu koja se fokusira na plaćanja. Cilj je unaprijediti usluge i inovacije za klijente širom mreže UniCredit Grupe. Banka kontinuirano razvija kanale koristeći tehnologiju i podatke.

Željko Kišić: Inovacije na lokalnom tržištu

Željko Kišić, član Uprave UniCredit banke Banja Luka, izjavio je da su inovacije ključne za efikasnost platnih sistema. “Svako priznanje dodatna je motivacija za nas”, poručio je Kišić.

UC PayFX i Swift GPI

Servis UC PayFX unaprijedio je opcije plaćanja u različitim valutama, te se proširio na nove regije. Također, UniCredit je postala prva banka koja nudi Swift GPI za sve segmente klijenata. Ova funkcionalnost omogućava brža i transparentnija prekogranična plaćanja.

Strateško partnerstvo s Mastercardom

Konačno, UniCredit je uspostavio partnerstvo s Mastercardom, s ciljem povećanja brzine inovacija u platnom prometu. Ova strategija ima za cilj jačanje ponude banke na europskom tržištu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -