Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTragedija u školi Apalachee: Osumnjičeni Colt Gray u pritvoru

Tragedija u školi Apalachee: Osumnjičeni Colt Gray u pritvoru

Ubistvo u Winderu šokiralo zajednicu

U tragediji koja je pogodila školu Apalachee u Winderu, identifikovan je osumnjičeni Colt Gray. Ovaj učenik se suočava s optužbama za ubistvo četiri osobe, uključujući dva vršnjaka. U potpunosti će biti procesuiran kao punoljetna osoba, izjavio je Chris Hosey, direktor istražnog ureda države Georgija.

Žrtve pucnjave

Među žrtvama su 14-godišnji Mason Schermerhorn i Christian Angulo. Takođe su poginuli nastavnik matematike Richard Aspinwall (39) i učiteljica Christine Irimie (53). Aspinwall je bio aktivan član srednjoškolskog nogometnog tima. Nažalost, devet osoba, uključujući osam učenika i jednog nastavnika, prevezeno je u bolnicu zbog povreda.

Brza reakcija policije

Na konferenciji za novinare, šerif Jud Smith potvrdio je da je poziv o pucnjavi primljen oko 10:20 sati. Policija je odmah reagovala, a osumnjičeni se predao bez otpora nakon dolaska. Škola Apalachee, sa skoro 1900 učenika, otvorila je svoja vrata 1. augusta.

Prethodne prijetnje

FBI je istraživao Colta Graya zbog ranijih prijetnji na internetu. U maju 2023. godine, primili su anonimne dojave o mogućoj prijetnji pucnjavom u školi. Informacije su odmah podijeljene sa lokalnim vlastima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -