Petak, 20 Septembra, 2024
HomeLjepotaTinejdžeri i 20-godišnjaci: Opsesija tradicionalnom romantikom

Tinejdžeri i 20-godišnjaci: Opsesija tradicionalnom romantikom

Iznenađujući trend među mladima

Istraživači su otkrili da mladi, posebno tinejdžeri i osobe u svojim dvadesetim godinama, imaju “iznenađujuću” opsesiju tradicionalnom romantikom. Autor studije, dr. Justin Lehmiller, sugeriše da ova generacija pokazuje interesovanje za staromodnu romantiku, uprkos tome što statistike govore o manjem broju seksualnih aktivnosti.

Romanizacija tradicionalnih veza

Dr. Lehmiller ističe da, iako generacija Z ima manje seksa i ljubavnih partnera, postoji trend romantizacije tradicionalnih veza. Mnogi mladi ljudi podsećaju se na to kako su veze izgledale nekada, kada je sve delovalo jednostavnije. S obzirom na kompleksnost današnjih digitalnih veza, ovaj trend se čini još zanimljivijim.

Kultura ‘staromodnih’ odnosa

Nedavni izvještaj Instituta Kinsey na Univerzitetu u Indijani dodatno podržava ovaj trend. Na društvenim mrežama, fenomen poznat kao “trad supruga” privlači milione pratilaca. Ovi influenseri prikazuju ‘staromodne’ uloge u braku, što se čini privlačnim savremenim mladima.

Razlike u identitetu i interesima

Ipak, izvještaj takođe ukazuje na to da generacija Z, rođena između 1997. i 2012. godine, sve manje sebe vidi kao heteroseksualnu. Ova nova generacija pokazuje veće interesovanje za raznolike seksualne prakse, ali istovremeno manje učestvuje u seksualnim aktivnostima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -