Petak, 20 Septembra, 2024
HomePozitivnoBiznisPromotivna Kampanja “Posjetite Sarajevo” u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Promotivna Kampanja “Posjetite Sarajevo” u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Turistička promocija Sarajeva

Turistička zajednica Kantona Sarajevo započela je nove promotivne aktivnosti u inostranstvu. Cilj je predstaviti Sarajevo kao atraktivnu turističku destinaciju. Ove aktivnosti se posebno fokusiraju na Ujedinjene Arapske Emirate, veliki izvor turista.

Ujedinjeni Arapski Emirati kao ciljana tržišta

Dubai, Abu Dhabi, Sharjah i Ras Al Khaimah su ključni gradovi za ovu promociju. Ovi emirati imaju milioune stanovnika i posjetitelja iz cijelog svijeta. Njihova velika turistička kretanja čine ih idealnim mjestom za predstavljanje Sarajeva.

Poruka “Visit Sarajevo”

U četirima emiratima, prolaznici mogu primijetiti poruku “Visit Sarajevo”. Ova kampanja traje naredna tri mjeseca i očekuje se da će pozitivno utjecati na odluke turističkih putnika.

Statistika posjeta iz UAE

Prema podacima Turističke zajednice Kantona Sarajevo, turisti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata nalaze se među deset najbrojnijih posjetitelja. Tokom prvih šest mjeseci 2024. godine, zabilježena su značajna dolaska i noćenja iz ovog regiona.

Očekivanja od kampanje

Iz Turističke zajednice se nadaju da će ova promidžbena akcija rezultirati još većim interesovanjem za posjetu glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Prezentacija Sarajeva kao destinacije bogate kulturom i historijom samo će doprinijeti ovom cilju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -