Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTragedija u moru: Ubijen kit Hvaldimir, stvor uzbudljiv za javnost

Tragedija u moru: Ubijen kit Hvaldimir, stvor uzbudljiv za javnost

Pronađeno tijelo Hvaldimira

Tijelo mlade beluge poznate kao Hvaldimir pronađeno je kako pluta u zaljevu kraj jugozapadne obale. Ova predivna životinja zadivila je mnoge, ali je njena sudbina tragična.

Rane od metaka izazivaju osude

Grupe za zaštitu prava životinja otkrile su da je kit imao rane od metaka. Opisali su to kao “gnusni zločin”. Podrška za pravdu Hvaldimira dolazi iz cijelog svjeta.

Obećanje o pravdi

Regina Haug, osnivačica Udruženja One Whale, putem društvenih mreža objavila je da će tražiti pravdu za Hvaldimira. “Tražit ćemo pravdu za Hvaldimira”, poručila je kroz emotivne poruke.

Hvaldimirova prošlost kao “ruski špijun”

Hvaldimir je postao poznat prije pet godina. Viđen je s GoPro kamerom koja je imala natpis “Oprema St Petersburga”. Ovaj detalj stvorio je brojne teorije o njegovoj povezanosti sa špijunažom.

Ljubitelj ljudi

Ova beluga nije samo svjetlost vode, već i ljubitelj ljudi. Njegova interakcija s ljudima oduševila je turiste i mještane. Njegova izgubljena egzistencija ostavlja tugu u mnogo srca.

Tragedija Hvaldimira podsjeća nas na važnost zaštite divljih životinja i njihove sredine. Prava ovih predivnih stvorenja nikada ne bi trebala biti zanemarena.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -