Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeShowbizzSofia Hellqvist: Put od Reality Zvijezde do Princeze

Sofia Hellqvist: Put od Reality Zvijezde do Princeze

Neobična kraljevska priča

Sofia Hellqvist nije tipična princeza. Njen put od obične djevojke do kraljevske ličnosti fascinira mnoge. U braku je sa švedskim prijestolonasljednikom Carl Philipom od 2015. godine, a danas nosi titulu njeno veličanstvo princeza Sofia, vojvotkinja od Värmlanda.

Život prije kraljevskog statusa

Prije ulaska u kraljevske krugove, Sofia je imala potpuno drugačiji život. Mnogi je pamte kao učesnicu u švedskoj verziji reality showa “Hotel Paradise”. Tamo je živjela s grupom samaca u luksuznom hotelu, a njihovi susreti bili su snimani kamerama.

Model i javna ličnost

Nakon toga, Sofia je radila kao model. Pozirala je u toplesu za muški magazin Slitz, gdje je 2004. godine proglašena Miss Slitz. Ovaj dio njenog života često se preispituje, ali ona ne žali ni za čim.

Život u New Yorku

Jedno vrijeme je provela u New Yorku, gdje je radila kao konobarica i instruktorica joge. Paralelno je pohađala časove na poslovnoj školi kako bi izgradila svoju karijeru.

Ljubavna priča s Carl Philipom

Carl i Sofia su se upoznali 2009. godine na odmoru u Bastadu, Švedska. Njihova romansa je cvjetala na relaciji Švedska – New York, što je dodatno dodatno obogatilo njihov životni put. Danas, kao princeza, ona predstavlja savremeno shvatanje kraljevske uloge.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -