Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetKarin Knajsl preuzima novu ulogu: Ministrica za očuvanje sibirskih tigrova u Rusiji

Karin Knajsl preuzima novu ulogu: Ministrica za očuvanje sibirskih tigrova u Rusiji

Nova pozicija za bivšu austrijsku ministricu

Karin Knajsl (Kneissl), nekadašnja ministrica vanjskih poslova Austrije, nedavno je dobila zanimljiv posao u Rusiji. Naime, imenovana je za ministricu za očuvanje sibirskih tigrova. Ova uloga dolazi nakon njenog mandata kao šefice diplomatije u Austriji od 2017. do 2019. godine.

Politička karijera i kontroverze

Knajsl je bila članica desničarskog FPO-a i poznata po vezama sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. Njeno vjenčanje privuklo je pažnju medija zbog Putinove prisutnosti. Međutim, njena karijera doživjela je zaokret 2019. godine kada je FPO bio uvučen u skandal povezan s Rusijom. Tada su ona i njene stranačke kolege izgubile pozicije u vlasti.

Aktivnosti u Rusiji

Unatoč izazovima u političkoj karijeri, Knajsl se uspješno snašla u ruskoj sferi. Postala je redovni gost na kanalu “Russia Today” i 2021. godine pridružila se upravnom odboru kompanije “Rosneft”. Njena aktivnost u lobiranju za Rusiju obuhvaća i javne nastupe, uključujući i govor na UN-u gdje se zalagala za zabranu vojne pomoći Ukrajini.

Očuvanje sibirskih tigrova

U novoj ulozi, Knajsl će se fokusirati na očuvanje ugroženih sibirskih tigrova. Ova pozicija joj daje priliku da poveže svoju političku karijeru s očuvanjem prirode, što može biti izazovno, ali i iznimno važno.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -