Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeNajnovijeAjdin Osmanović: Mladeničkov Anđeoski Glas oduševio Sarajevo

Ajdin Osmanović: Mladeničkov Anđeoski Glas oduševio Sarajevo

Čudo od Djeteta iz Srebrenika

Ajdin Osmanović, trinaestogodišnji talentirani muzičar iz Srebrenika, oduševio je publiku u Sarajevu. Tokom manifestacije „Dani evropskog nasljeđa“, izveo je nekoliko tradicionalnih bosanskohercegovačkih numera.

Jedinstveni Biserni Glas

Ovaj mladi umjetnik poznat je kao „biserno grlo“ zbog svoje jedinstvene interpretacije i emotivne izvedbe. 45-minutni program održan je na Šetnici kulture, a organizovalo ga je Federalno ministarstvo kulture i sporta.

U priznanje njegovom talentu

Resorna ministrica Sanja Vlaisavljević rekla je da je Ajdin genije i blago Bosne i Hercegovine. Najavila je i podršku Ministarstva u nabavci klavira za mladog muzičara. “Talenti poput njegovog trebaju podršku kako bi ostali ovdje,” istakla je ministrica.

Međunarodni uspjesi

Osmanović je nedavno osvojio treće mjesto na međunarodnom takmičenju u Njemačkoj. Njegovo ime se već povezuje sa sevdalinkom i tradicionalnom muzikom.

Posebni Gosti na Šetnici

Programi na Šetnici kulture obično se održavaju srijedom, ali je zbog Ajdina učinjena iznimka. Njegova jedinstvena izvedba bila je posebno iskustvo za sve prisutne, a u budućnosti se očekuju još nastupa ovog talentiranog dječaka.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -