Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaCrna Gora i Srbija pokreću važne infrastrukturne projekte

Crna Gora i Srbija pokreću važne infrastrukturne projekte

Ministrica saobraćaja i potpredsednik Vlade u posebnom sastanku

Ministrica saobraćaja Crne Gore, Maja Vukićević, i potpredsjednik Vlade, Milun Zogović, sastali su se sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Razgovarali su o ključnim projektima, uključujući rekonstrukciju pruge Beograd – Bar i izgradnju autoputa E-763.

Rekonstrukcija pruge Beograd – Bar

Tokom sastanka, Vučić je istakao značaj rekonstrukcije pruge Beograd – Bar. Prema njegovim riječima, ovaj projekt će biti finansiran iz sredstava Evropske unije. Crnogorske vlasti zatražile su novac iz dodatnog fonda EU za njegovu realizaciju.

Formiranje zajedničke komisije

Osim pruge, otvorena je tema formiranja zajedničke komisije za izgradnju autoputa E-763. Vučić je projekt nazvao jednim od najvažnijih u regionalnom povezivanju. Njegova realizacija doprinijet će razvoju privrede, turizma i trgovine.

Poboljšanje regionalne saradnje

Na sastanku su prisustvovali i drugi važni zvaničnici iz Srbije, uključujući ministra građevinarstva Gorana Vesića. Zogović i Vukićević su naglasili važnost saradnje sa Srbijom za ispunjenje infrastrukturnih aspiracija Crne Gore.

Zaključak

Ovi projekti predstavljaju ključne oslonce za razvoj infrastrukture između Crne Gore i Srbije. U budućnosti, oni će značajno olakšati putnički i teretni saobraćaj, te doprinijeti jačanju odnosa između dva naroda.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -