Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaNepoznata sudbina navodnog "hrvatskog špijuna": Plenković uspoređuje s jetijem!

Nepoznata sudbina navodnog “hrvatskog špijuna”: Plenković uspoređuje s jetijem!

Izjava hrvatskog premijera

Premijer Hrvatske Andrej Plenković nedavno je komentirao situaciju oko navodnog “hrvatskog špijuna” uhapšenog u Beogradu. On je izjavio da mu cijela priča “ne djeluje ozbiljno”. Ova izjava izazvala je brojne reakcije u javnosti.

Hapšenje u Beogradu

Prošle sedmice, Srbija je objavila informaciju o hapšenju osobe za koju tvrde da je špijun iz Hrvatske. Međutim, hrvatske vlasti zasad nemaju podatke o identitetu te osobe.

Plenkovićeva usporedba

Govoreći na marginama Bledskog strateškog foruma, Plenković je usporedio špijuna s mitološkim bićem jetijem iz Himalaja. Ova izjava je dodatno zakomplicirala situaciju, a premijer je naglasio da ne zna ima li dotična osoba hrvatsko državljanstvo.

Reakcija srpskih vlasti

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević osudio je Plenkovićevu usporedbu. On je naglasio da “ta osoba zaista postoji” i da je sa Plenkovićem razmijenio informacije o njemu. Vučević je dodao da će obavještajne službe izaći s podacima čim to bude neophodno.

Zaključak

Sukob između Hrvatske i Srbije nastavlja se, a situacija oko navodnog špijuna izaziva brojne polemike. Ostaje da se vidi kako će se daljnji događaji odvijati i hoće li pravda biti zadovoljena.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -