Petak, 20 Septembra, 2024
HomeNajnovijeSarajevo Fest 2023: Otvorenje Predstavom "Kiselina" i Razgovori o Budućnosti

Sarajevo Fest 2023: Otvorenje Predstavom “Kiselina” i Razgovori o Budućnosti

Program Sarajevo Festa 2023

Predstava “Kiselina”, u režiji Nermina Hamzagića i dramaturgiji Asje Krsmanović, otvara 6. Sarajevo Fest. Ovaj festival će se održati od 15. do 22. septembra 2023. godine pod motom “Sekularna”. Na konferenciji za medije predstavljeni su istaknuti gosti i program ovogodišnjeg festivala.

Istaknuti Umjetnici i Teme

Umjetnički direktor Sarajevo Festa, Haris Pašović, i direktor Narodnog pozorišta Sarajevo, Dino Mustafić, naglasili su važnost festivala. Tokom festivala, posjetioci će moći uživati u devet predstava, koje se bave temama budućnosti i slobode govora. Među učesnicima su umjetnici i intelektualci iz raznih institucija.

Predstave i događaji

Na ovogodišnjem programu su predstave iz Beograda, Zenice i drugih pozorišta. Posebno se ističu “Tiho, tiše”, “Marlene Dietrich” i “Mihael Kolhas”. Predstava “Kako sam naučila da vozim” bit će izvedena u stambenoj zgradi, dok će “Malograđanska svadba” gostovati u Kamernom teatru 55.

Forumi i Diskusije

Osim predstava, festival će obuhvatiti forume i panel diskusije. Teme razgovora uključuju “Borba novinarstva sa autoritarnim režimima”. Dino Mustafić ističe da je festival važan za poticanje kritičkog mišljenja i razgovora o društveno-političkim temama.

Zatvaranje Festivala

Sarajevo Fest će biti zatvoren koncertom “Songs of Liberation” na Trgu Susan Sontag, u produkciji East West Centra. Očekuje se da će ovaj festival postati ključna platforma za kulturni dijalog.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -