Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetRuski Napad Oštetio Islamski Kulturni Centar u Kijevu

Ruski Napad Oštetio Islamski Kulturni Centar u Kijevu

Težak Napad na Kijevsku Džamiju

Jutros je jedan od islamskih kulturnih centara u Kijevu teško oštećen u ruskom raketnom napadu. Predsjednik Ukrajine, Volodymyr Zelenskiy, osudio je ovaj napad putem društvene mreže X.

Zelenskiy o Agresiji Rusije

Zelenskiy je naglasio da Rusija ne pokazuje obzire prema duhovnim vrijednostima. Također, istaknuo je da njihova kampanja uništavanja se zapravo odnosi na cijeli ukrajinski narod. “Oni pokušavaju uništiti sve naše zajednice, pa čak i sveta mjesta”, poručio je Zelenskiy.

Udar na Humanost

Tokom noći, Ruska Federacija je na Ukrajinu lansirala 35 projektila i 23 bespilotne letjelice. Zelenskiy je dodao da svijet mora razumjeti da ruski rat nije samo protiv Ukrajine, već i protiv čovječnosti kao cjelokupnog bića.

Apel za Internacionalnu Podršku

Predsjednik je naglasio potrebu za odlučnom osudom barbarstva koje provodi Rusija. “Međunarodna zajednica mora reagovati oštrim akcijama”, istakao je. Ovaj sukob treba univerzalno osuditi.

Potrebna Stabilizacija Mirnog Okruženja

U zaključku, Zelenskiy je pozvao na zajedničko suprotstavljanje ruskoj agresiji i obnovu pravednog mira temeljenog na Formuli mira i Povelji UN-a.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -