Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaIstražuju se kamere u vezi s nestankom Danke Ilić: Gdje je istina?

Istražuju se kamere u vezi s nestankom Danke Ilić: Gdje je istina?

Kamera kao ključni dokaz

Kamere skinute s ulaza u Boru, gdje živi porodica nestale Danke Ilić, trenutno se analizira u Beogradu. Ove kamere su od suštinske važnosti, jer bi mogle otkriti nove informacije o slučaju. Radi se o tri kamere iz Bora i dvije iz Banjskog polja.

Vještačenje u najavi

Vještačenje snimaka trebalo bi biti završeno za sedmicu dana. Javnost se nada da će otkriti nove dokaze u vezi s nestankom Danki, čija je budućnost neizvjesna.

Rok za podizanje optužnice

Rok za podizanje optužnice protiv osumnjičenih, Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, ističe 26. septembra. Ukoliko do tada ne bude podignuta optužnica, osumnjičeni će biti pušteni na slobodu.

Četiri mjeseca istrage bez rezultata

Više od četiri mjeseca, slučaju nestanka djevojčice ne napreduje. Pojavile su se glasine da je Danka živa i da se nalazi u inostranstvu. Ključna pitanja ostaju: Gdje je tijelo i kako nije pronađen njen DNK trag?

Analize i nedostaci dokaza

Do danas je analizirano više od 500 tragova, ali nijedan nije potvrdio prisustvo djevojčice. Čak ni kap krvi koja je pronađena u automobilu nije njena.

Priznanja osumnjičenih

Osumnjičeni su prvobitno priznali zločin, ali su zatim povukli izjave. Iako priznanje u tužilaštvu predstavlja dokaz, bez dodatnih dokaza optužnica može propasti.

Šta donosi budućnost?

Tužilaštvo se suočava s dva scenarija: podizanje optužnice ili puštanje osumnjičenih na slobodu. Odluka će vjerojatno biti donesena vrlo brzo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -