Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaSkandal u Splitu: Bijelo dugme pod paljbom zbog koncerta

Skandal u Splitu: Bijelo dugme pod paljbom zbog koncerta

Reakcije na koncert Bijelog dugmeta

Bijelo dugme izazvalo je brojne kontroverze nakon nastupa u Splitu. Mnogi smatraju da su organizatori promovirali komunističku ideologiju. Kritičari tvrde da su organizatori koncertom glorifikovali stravične povijesne događaje. To je posebno oštro kritikovao dio javnosti u Hrvatskoj.

Protesti protiv koncerta

Neki građani su izrazili zabrinutost zbog potencijalnih reakcija na koncert. “Bilo bi dobro da ovaj slučaj ne bude zataškan”, istakli su. Strah ih je od toga da će građani možda sami pokušati riješiti situaciju, smatrajući je nepravdom.

Prijava organizatora

Organizatori koncerta su prijavljeni državnoj advokatskoj službi u Hrvatskoj. Očekuje se dalje postupanje po prijavi, a situacija je dodatno zakomplicirana napetostima među građanima.

Reakcija pjevača Alena Islamovića

Pjevač Bijelog dugmeta, Alen Islamović, osvrnuo se na provokacije izjavivši da im nije bila namjera nikoga uvrijediti. “Napali su pogrešnu kuću”, naglasio je.

Ostojićeva oštra kritika

Političar Ostojić reagovao je oštro na održani koncert. On je istakao da ništa na predstojećem koncertu nije bilo protuzakonito i nazvao je akcije kritičara “besmislenim provokacijama”.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -