Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportOstali sportoviInvictum iz Sarajeva osvojio turnir nakon dramatične finalne utakmice

Invictum iz Sarajeva osvojio turnir nakon dramatične finalne utakmice

Pobjede i uzbudljive utakmice u grupnoj fazi

Turnir je otvoren susretom između ekipa ASV Viena i VK Torpedo Sarajevo, gdje je austrijska ekipa slavila rezultatom 13:9. U drugoj utakmici, sarajevski Invictum je pobijedio Borac iz Banje Luke sa 19:15, pokazujući dobru igru od početka do kraja.

Neizvjesne završnice i penali

Treća utakmica donijela je uzbudljivu borbu između ASV Viena i Galeba iz Hrvatske. Utakmica je završila izjednačeno rezultatom 10:10, a Galeb je na kraju pobijedio nakon izvođenja penala rezultatom 15:14.

Dominacija Invictuma

U četvrtoj utakmici, Invictum je još jednom pokazao svoju snagu, deklasiravši Watford iz Velike Britanije rezultatom 12:3. U preostalim mečevima, Borac je savladao Watford sa 19:15, dok je Galeb pobijedio Torpedo sa 18:8.

Posljednje utakmice i finale

Za peto mjesto, Torpedo je pobijedio Watford rezultatom 12:5. U borbi za treće mjesto, ASV Viena je savladao Borac sa 18:11. U finalu su se susreli Invictum Sarajevo i Galeb Makarska. U napetoj završnici, Invictum je slavio sa 16:14, osvojivši tako prvo mjesto.

Kratak osvrt na turnir

Ovaj turnir je bio pun uzbuđenja, iznenađenja i kvalitetnog sporta. Ekipa Invictuma definitivno je opravdala očekivanja i pokazala da su pravi šampioni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -