Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometRekonstrukcija Olimpijskog stadiona u Sarajevu: Ključni korak za nogometnu zajednicu

Rekonstrukcija Olimpijskog stadiona u Sarajevu: Ključni korak za nogometnu zajednicu

Značaj rekonstrukcije stadiona

Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase postaje centralno mjesto za razvoj nogometa u Bosni i Hercegovini. Sporazum o rekonstrukciji stadiona ukazuje na važnost stvaranja uslova za održavanje domaćih i evropskih nogometnih utakmica. Takav projekat dovest će do unapređenja sportskih događaja u Sarajevu.

IV kategorija prema UEFA standardima

Dogradnja istočne tribine obezbijedit će sticanje IV kategorije prema UEFA standardima. Ovo je značajan korak prema organizaciji utakmica visokog nivoa. Fudbalski klub Sarajevo će imati bolju podršku, što će stvoriti povoljniju sredinu za razvoj nogometa.

Finansijski aspekti projekta

Procijenjeni troškovi prve faze rekonstrukcije iznose 13,5 miliona maraka bez PDV-a. Grad Sarajevo preuzima odgovornost za izradu glavnog projekta. Uisto vrijeme, Općina Centar će podnijeti zahtjeve za finansijska sredstva viših nivoa vlasti.

Podrška svih nivoa vlasti

Mandić se zahvalio FK Sarajevu i Gradu Sarajevu, uz nadu za podršku svih vlasti u realizaciji ovog važnog projekta. Očekivanja su da rekonstrukcija značajno doprinese razvoju nogometne zajednice u cijeloj Bosni i Hercegovini.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -