Petak, 20 Septembra, 2024
HomeShowbizzOstojić osudio napade na Islamovića i podržao umjetničku slobodu

Ostojić osudio napade na Islamovića i podržao umjetničku slobodu

Reakcija na zahtjeve Domovinskog pokreta

Zastupnik SDP-a u Saboru, Ranko Ostojić, snažno je reagirao na nedavne zahtjeve Domovinskog pokreta. Ovaj politički pokret traži da se pjevač Alen Islamović protjera iz Hrvatske zbog njegovog nastupa na koncertu Bijelog dugmeta. Islamović je otpjevao pjesmu “Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo”, a na bini je bila prikazana zastava bivše države.

Otvorena prijetnja i umjetnička sloboda

Ostojić je na svom Twitter profilu osudio te stavove, ističući da takvi zahtjevi predstavljaju otvorenu prijetnju. “A ništa na tom koncertu nije bilo protuzakonito. Dosta je bilo tih vaših s**nja”, poručio je Ostojić, naglašavajući važnost poštovanja umjetničke slobode.

Strah od nasilnih reakcija

U objavi Domovinskog pokreta istaknuto je da bi “bilo dobro da ovaj slučaj ne bude zataškan”. Ukazali su na strah da bi građani mogli svoje nezadovoljstvo izraziti nasilno. Ostojić smatra da takvi komentari dodatno potpiruju strah i nesigurnost unutar društva.

Ostojić kao čelnik SDP-a

Ranko Ostojić je trenutno kandidat za novog šefa SDP-a, a njegovi stavovi o slobodi umjetnosti i ljudskih prava ostaju mu važna tema. Njegov istup poziva na dijalog i toleranciju unutar društva, koje je često podijeljeno po nacionalnim i političkim linijama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -