Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetDemonstracije u Tel Avivu: Izraelci traže hitne mjere za talace

Demonstracije u Tel Avivu: Izraelci traže hitne mjere za talace

Velike demonstracije protiv vlade

Prema izvještajima izraelskih medija, večeras su se održale najveće demonstracije u Tel Avivu od početka rata u Gazi. Ove demonstracije predstavljaju izraz javnog nezadovoljstva zbog trenutnih mjera vlade premijera Benjamina Netanyahua.

Pronađena tijela talaca

Izliv bijesa prati saznanje da su pronađena ubijena tijela šest talaca u Pojasu Gaze. Ovaj tragičan događaj dodatno je potaknuo građane na okupljanje i izražavanje svog nezadovoljstva.

Generalni štrajk kao odgovornost

Najveći izraelski sindikat Histadrut pozvao je na generalni štrajk za ponedjeljak. Ovaj štrajk ima za cilj zatvaranje ključnih sektora privrede, poput bankarstva i zdravstva.

Obustava letova i protesti

Glavni međunarodni aerodrom Ben Gurion planira obustaviti sve letove u ponedjeljak u sklopu protesta. Ovaj potez je usmjeren na pritisak na vladu da postigne dogovor o razmjeni zatvorenika.

Neprestane krivice premijeru

Mnogi građani okrivljuju Netanyahua jer nije uspio postići prekid vatre tokom 11 mjeseci rata u Gazi. Pregovori o razmjeni talaca otegnu se, a vojska priznaje poteškoće u rješavanju situacije.

Okupljanje ispred kancelarije

Hiljade ljudi okupilo se ispred kancelarije Benjamina Netanyahua u Jerusalemu. Ovaj protest odražava rastuće nezadovoljstvo građana nizom vanjskopolitičkih odluka vlade.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -