Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometLiverpool nastavlja pobjednički niz protiv Manchester Uniteda

Liverpool nastavlja pobjednički niz protiv Manchester Uniteda

Liverpoolove impresivne predstave

Briga Liverpoola su potvrdili svoju dominaciju nad Manchester Unitedom. U trećem susretu, Redsi su zabilježili treću pobjedu. Ovim rezultatom Liverpool nastavlja s odličnim gaženjem najvećeg rivala.

Poraženi United se suočava s problemima

Manchester United je doživio drugi uzastopni poraz. Nakon trijumfa nad Fulhamom, uslijedili su porazi od Brightona i Liverpoola. Timska igra Đavola nije bila na očekivanom nivou.

Dani uzbuđenja na Old Traffordu

U sedmoj minuti susreta Liverpool je postigao gol, ali je markantno poništen zbog ofsajda. Poslije greške gostujuće odbrane, Salah i Diaz su se našli u akciji, gdje je Casemiro napravio ključnu grešku.

Golovi koji su odlučili utakmicu

Prvi pogodak za Liverpool postigao je Luis Diaz u 35. minuti. U 42. minuti, Diaz ponovo šalje loptu u mrežu nakon asistencije Salaha i povećava vodstvo na 2:0.

Ten Hag traži rješenja

Na poluvremenu, Erik ten Hag je izveo Casemira iz igre. Novi igrač Toby Collyer je unio novu energiju, ali su Unitedovi pokušaji bili neuspješni.

Finalna svirka

U 56. minuti, Liverpool je postigao treći gol. Szoboszlai je asistirao Salahu i potvrdio pobjedu svog tima. Redsi su još jednom dokazali svoju superiornost nad tradicionalnim rivalom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -