Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometTrenerski svijet u žalosti: Sol Bamba i Sven Goran Eriksson preminuli u...

Trenerski svijet u žalosti: Sol Bamba i Sven Goran Eriksson preminuli u kratkom razmaku

Tragedija u svijetu nogometa

Svijet nogometa je u žalosti nakon što su preminuli dva istaknuta imena. Prvo je vest o smrti legendarnog švedskog trenera Svena Gorana Erikssona šokirala mnoge. Ubrzo nakon toga, fanovi su primili još jednu tužnu vijest, da je preminuo Sol Bamba.

Posljednje riječi Sol Bambe

Sol Bamba, bivši igrač i trenutni trener turskog Adanaspora, izrazio je duboku tugu zbog Erikssonove smrti. Na Twitteru, Bamba je napisao: “Duboko potresen viješću o Svenovoj današnjoj smrti.” Istakao je koliko je Eriksson uticao na njegov profesionalni put.

Oproštaj od legende

Bamba se posljednji put oglasio nedugo nakon Erikssonove smrti, izražavajući saučešće njegovoj porodici. “On nije bio samo izvrsna osoba, već najbolji trener kojeg sam ikada imao,” dodao je Bamba. Njihova povezanost i inspiracija ostaviće trajni trag u svijetu nogometa.

Tragičan završetak karijere

Nažalost, samo nekoliko dana nakon ovog emotivnog oproštaja, Bamba je izgubio bitku za život. Umro je nakon što mu je pozlilo pred utakmicu njegovog novog kluba. Ranije, bivši igrač Cardiffa bio je cijenjen kao član stručnog štaba i sada će ostati zapamćen kao trener koji je volio nogomet.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -