Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetUkrajinski napad izazvao požare u Moskvi: Državne službe na visokom stepenu pripravnosti

Ukrajinski napad izazvao požare u Moskvi: Državne službe na visokom stepenu pripravnosti

Najveći napad od početka rata

Prema informacijama iz ruskih medija, ukrajinski napad koji se dogodio tokom noći označen je kao najveći od početka sukoba. Ova informacije dolazi u trenutku kada se eskalacija napetosti između dvije zemlje dodatno intenzivira.

Požari u rafineriji i elektrostanci

Zvaničnici i mediji izvještavaju da su ostaci dronova izazvali požare u Moskvoskoj naftnoj rafineriji i na Elektrostanci Konakovo u regiji Tver. Ovo postrojenje se smatra jednim od najvećih proizvođača energije u središnjoj Rusiji.

Protivzračna odbrana uništila dronove

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je na Telegramu da su njihove jedinice protivzračne odbrane uništile 158 dronova. Među njima su se nalazila i devet dronova iznad Moskve i okolnih područja.

Požar dobio najviši nivo složenosti

Gradonačelnik Moskve, Sergej Sobjanin, potvrdio je da je nekoliko dronova ciljalo moskovsku rafineriju. Izvijestio je da se požar trenutno gasi u “posebnoj tehničkoj prostoriji” postrojenja, koje je pod visokim stupnjem pripravnosti zbog složenosti situacije.

Gazprom Neft odbija komentare

Rafinerija na jugoistoku Moskve u vlasništvu je kompanije Gazprom Neft, koja je podružnica ruskog plinskog giganta Gazprom. Kompanija je odbila komentirati trenutne događaje vezane uz napad.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -