Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetUkrajina pokrenula napade dronovima na Moskvu i druge ruske regije

Ukrajina pokrenula napade dronovima na Moskvu i druge ruske regije

Napad dronovima na Moskvu

Ruski zvaničnici objavili su da je Ukrajina pokrenula napade dronovima na Moskvu i nekoliko drugih regija. Prema informacijama, dron koji je letio prema Moskovskoj regiji uništen je prije nego što je mogao prouzrokovati štetu.

Uništene bespilotne letjelice

Gradonačelnik Moskve, Sergej Sobjanin, potvrdio je ovu informaciju putem Telegrama. Osim toga, guverner regije Brjansk, Aleksander Bogomaz, navodi da je najmanje 12 dronova oboreno iznad granične regije. Ova regija se nalazi na jugozapadu Rusije, blizu granice s Ukrajinom.

Napadi u Kursku

U izvještaju se također navodi da su dvije bespilotne napadačke letjelice oborene iznad regije Kursk. Aleksej Smirnov, vršilac dužnosti guvernera te regije, istakao je koliko je situacija ozbiljna. Ove vijesti dolaze usred tenzija između Rusije i Ukrajine, koje su se pojačale u posljednjim mjesecima.

Nema povreda ili štete

Iako su napadi bili značajni, prema prvim informacijama, nije bilo povrijeđenih niti materijalne štete. Dužnosnici su istakli da će nastaviti pratiti situaciju i pružiti pravovremene informacije.

Trenutno, nezavisni izvori poput Reutersa nisu uspjeli potvrditi ovakve izvještaje, a komentari iz Ukrajine za sada su izostali.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -