Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportF1Lando Norris osigurao pole poziciju na Velikoj Nagradi Italije

Lando Norris osigurao pole poziciju na Velikoj Nagradi Italije

Dominacija McLaren tima

Lando Norris nastavlja briljirati u Formuli 1, osiguravši drugu uzastopnu pole poziciju na Velikoj Nagradi Italije. Njegov timski kolega, Oscar Piastri, završio je na drugom mjestu, čime su McLaren vozači zauzeli vrh startne liste.

Rizik za aktuelnog prvaka

Aktuelni svjetski prvak, Max Verstappen, nije mogao da se pohvali dobrim rezultatom, završivši tek na sedmoj poziciji. Ovaj rezultat predstavlja veliko razočaranje za Red Bull tim. Fanski komentari ukazuju na iznenađenje zbog lošijeg nastupa Verstappena.

Uključeni vozači iz vrha

Iza vodeće trojke, Charles Leclerc i Carlos Sainz iz Ferrarija pokazali su solidne performanse, zauzeli su četvrto i peto mjesto. Otišao je tu i sedmostruki svjetski prvak, Lewis Hamilton, sa šeste pozicije, što dodatno komplikuje situaciju za Mercedes. U prvih deset još su se našli Sergio Perez, Alexander Albon i Nico Hulkenberg.

Utrka pred nama

Utrka za Veliku Nagradu Italije planirana je za sutra u 15:00 sati. Ovaj događaj izaziva veliko interesovanje među ljubiteljima motosporta, posebno nakon ovakvog raspleta kvalifikacija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -