Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometOptimizam Jagodića pred tešku utakmicu sa Željezničarom

Optimizam Jagodića pred tešku utakmicu sa Željezničarom

Težak izazov za Slogu

Trener Sloge, Jagodić, smatra da će meč sa Željezničarom biti jedan od najtežih zadataka u ovom trenutku. Željo bilježi seriju od tri uzastopne pobjede, a sjajna atmosfera na Grbavici dodatno komplikuje situaciju. Međutim, Jagodić vjeruje u šanse svog tima, naglašavajući da Sloga ima kvalitetniju ekipu od onoga što rezultati pokazuju.

Potrebno smanjiti greške

Jagodić je svjestan da će njegova ekipa morati odigrati meč gotovo bez grešaka. “Ova utakmica zahtijeva minimiziranje grešaka,” rekao je Jagodić. Također je istakao da sreća igra ključnu ulogu, te da mora biti bolja realizacija nego u prethodnim mečevima.

Pauza može donijeti olakšanje

Trener Sloge ističe da su odgođene utakmice protiv Borca i Zrinjskog najveći problem s kojim se suočavaju. “Izgubili smo takmičarski ritam. Reprezentativna pauza dolazi u pravo vrijeme, ali bilo bi lijepo otići na pauzu s pozitivnim ishodom,” naglašava Jagodić, dodajući da Željezničar trenutno igra jako dobro.

Očekivanja od igrača

Jagodić pokušava prenijeti optimizam na svoje igrače, vjerujući da uz smanjenje grešaka i bolju koncentraciju u završnici, Sloga ima šanse protiv svakog rivala. Utakmica protiv Željezničara bit će pravi test za njegovu ekipu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -