Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometDžeko nastavlja niz pogodaka: Nova pobjeda Fenerbahčea protiv Alanyaspora

Džeko nastavlja niz pogodaka: Nova pobjeda Fenerbahčea protiv Alanyaspora

Fenomenalan perfomans Edina Džeke

Edin Džeko, napadač Fenerbahčea, ponovo je zaigrao briljantno na utakmici 4. kola turske Super lige. U susretu protiv Alanyaspora, Džeko je postigao svoj osmi pogodak ove sezone. Igrao se 68. minut kada je poentirao nakon asistencije Kahveci, čime je postavio rezultat na 3:0 za Fenerbahče.

Klikom do pogotka

Prva dva pogotka na utakmici postigao je Dušan Tadić, a Džeko je odigrao ključnu ulogu kao asistent kod prvog gola. Ovaj trenutak dodatno ističe njegovu sposobnost da se uvijek nalazi na pravom mjestu.

Uspješna sezona

Ovaj gol predstavlja nastavak fantastičnog otvaranja sezone za Džeku, koji je dosad postigao pogotke u svakoj od četiri utakmice turskog prvenstva. Uz to, bio je jednako učinkovit u kvalifikacijama za Ligu prvaka, postigavši četiri gola u dva dvomeča protiv Lugan i Lillea, uključujući asistenciju na utakmici s Lilleom.

Navijačka euforija

Navijači Fenerbahče su ponovo proslavili njegov pogodak uz uzvike i oduševljenje na društvenim mrežama, što potvrđuje Džekinu popularnost u klubu. Fenerbahče nastavlja dominirati turskom ligom, a Džeko je nezaobilazno ime u toj uspješnoj priči.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -