Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaIzbori unutar SDP-a: Tko će naslijediti Peđu Grbina?

Izbori unutar SDP-a: Tko će naslijediti Peđu Grbina?

Neprihvaćena kandidatura Zorana Paunovića

Od šest predloženih kandidata za predsjednika SDP-a, središnja izborna komisija (SIK) odbila je kandidaturu gradonačelnika Makarske, Zorana Paunovića. Razlog toj odluci je nedostatak 11 dana stranačkog staža potrebnog za punih pet godina.

Glavni kandidati za predsjednika

Nakon odbijanja Paunovićeve kandidature, preostali kandidati su potpredsjednici stranke. Siniša Hajdaš Dončić i Ranko Ostojić predstavljaju jake konkurente. Tu su također potpredsjednica Foruma žena Sanja Major, nekadašnji ministar rada Mirando Mrsić i načelnik općine Kalnik, Mladen Kešer.

Izbori za Predsjedništvo SDP-a

Članovi stranke će birati i novo Predsjedništvo SDP-a. Ovaj stranački organ broji 17 članova. Predsjednik SDP-a zauzima posebno mjesto kao član po položaju. Predsjedništvo će se birati po zip modelu, gdje će se iz svake jedinice birati po jedan muškarac i jedna žena.

Zainteresirani kandidati

Za 17 mjesta u Predsjedništvu prijavljeno je 37 kandidata. Većina njih su bivši članovi aktualnog Predsjedništva, ali tu su i veteran Zlatko Komadina. Među ponovo kandidiranim su i Biljana Borzan, Sabina Glasovac i Rajko Ostojić.

Favorit za predsjedničku poziciju

Unutar stranke, Siniša Hajdaš Dončić se natječe za mjesto predsjednika i slovi za glavnog favorita u ovoj utrci. Predstojeći izbori unutar SDP-a donose brojne izazove i mogućnosti za novi liderstvo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -