Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaVučić zahvali Makronu za posjetu Beogradu

Vučić zahvali Makronu za posjetu Beogradu

Vučić se oglasio na društvenim mrežama

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, oglasio se na društvenim mrežama nakon dvodnevne posjete predsjednika Francuske, Emmanuela Makrona. U svojim objavama, Vučić je izrazio zahvalnost Makronu za poštovanje i čast koju je Srbija primila tokom ove posjete.

Dogovori o zajedničkim projektima

“Sretan sam što smo mogli ponovo da vas ugostimo u Beogradu, ali i što ste pokazali spremnost i želju da vidite i naš prelijepi Novi Sad,” napisao je Vučić. Također je naglasio važnost dogovora koje su postigli u protekla dva dana, ističući da je pred njima mnogo zajedničkog rada za dobrobit obiju zemalja.

Pogled u budućnost

Nakon predivnog susreta s Makronom, Vučić je najavio sastanak s predsjednicom Evropske komisije, Ursulom fon der Lajen. “Naš narod bi rekao, izgledam kao da me poplava izbacila. Upravo ispratio predsjednika Emmanuela Macrona,” dodao je Vučić.

Pripreme za sastanak s EU

Vučić je istakao važnost razgovora s fon der Lajen, naglašavajući da će se ubrzo uputiti u Češku na ovaj važan sastanak. Ovaj događaj naglašava posvećenost Srbije jačanju odnosa s Evropskom unijom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -